Matematik

Mat 1 opgave 387 stk 6

11. september 2011 af Tangoper (Slettet)

er der nogle som kan hjælpe med flg

 

(x+1)2 - 3(x+1) = 10

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs 2.-gradsligningen i (x+1) , eller gang ud, reducer, og løs 2.-gradsligningen i x .


Svar #2
11. september 2011 af Tangoper (Slettet)

Vil du vise mellemregning ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

(x+1)2 - 3(x+1) -10 = 0

y2 -3y -10 = 0 , med x+1 = y .

Beregn diskriminanten d og beregn så rødderne. Beregn så for hver rod y, x = y - 1 .


Svar #4
11. september 2011 af Tangoper (Slettet)

Vil du være sød at vise alle mellemregninger, er lidt lost på denne opgave, TAK

:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan nok selv finde ud af at benytte formlen for rødderne i en 2.-gradsligning. Beregn diskriminanten d, og dernæst rødderne, hvis d ≥ 0 : y = (-b±√d) / (2a)


Svar #6
11. september 2011 af Tangoper (Slettet)

Hvad får du i facit, jeg regner mig frem til 5 eller -2, hvor lærebogen viser 4 eller - 3 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen i y har jo rødderne y = (3±7)/2 , dvs y = 5 eller y = -2. Genlæs så den sidste del af #3:

"Beregn så for hver rod y, x = y - 1" . Det man finder her er jo x+1 .


Svar #8
11. september 2011 af Tangoper (Slettet)

Tusind tak og fortsat god dag

 


Skriv et svar til: Mat 1 opgave 387 stk 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.