Matematik

Hjælp til ligninger

11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det første gang jeg prøver at lave indlæg, men altså jeg har et problem med ligninger og ønsker gerne lidt hjælp! Tak for forhånd :-)

Følgende ligninger har jeg brug for at få hjælp til (Husk at sig hvad i gør, så jeg kan se hvordan man gør = Vigtigt :-) ):

1.  -2x + 3 = 4x - 1

2.  -5x + 3(x + 1) = 12

3.  -3(x + 2) = 3

4.  1/4x + 3 = 2/3x - 1  

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er simple ligninger, hvor man skal gange parenteserne ud og isolere x.


Svar #2
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Kan ikke præcis huske hvordan man isolere x - kender basis ved ligninger - så har brug for en der lige hurtigt forklarer hvordan man udregner (det behøver ikke være præcis de her lignigner hvis du vil forklare ud fra en anden ligning med samme princip som dem jeg har lavet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal så benytte, at man kan lægge det samme til på begge sider i en ligning, og man kan gange med den samme størrelse, der ikke er 0, på begge sider i en ligning. Det skulle være kendt fra folkeskolen.


Svar #4
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Ja det ved jeg godt. Men bliver forvirret af f.eks: 1. -2x + 3 = 4x - 1 

- Hvordan skal jeg kunne starte ud med at forkorte ligningen når der står +3 og -1 ?? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Læg 2x til på hver side, og læg 1 til på hver side, så det bliver 6x = 4 .


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.