Matematik

Ligning

11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligningen:

 3x4 – 4x + 5 = 0

(3x4 betyder 3x * 3x * 3x * 3x hvis nogle skulle være i tvivl)

Ville være lækkert med mellemregninger! 

Nogen der er sød at hjælpe mig med at løse denne ligning?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Så du mener altså (3x)4 ?


Svar #2
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Ja, men bare uden parantesen :-) Kan ikke lave 4-tallet :-( ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Jeg vil også gerne se mellemregningerne til løsningen af ligningen 3x4 -4x + 5 = 0 . Har du skrevet opgaven korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

3x4 er ikke det samme som 3x·3x·3x·3x .


Svar #5
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Nej, det tænkte jeg nok også det ikke var (men det var for at prøve at forklare hvad jeg mente med det) :-))


Svar #6
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

#3

Jeg kan ikke selv finde ud af ligningen derfor spørger jeg for jeres hjælp. Men ja jeg har skrevet ligningen rigtigt op :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Så du mener altså 3x4 - 4x + 5 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Måske man skal vise, at ligningen 3x4 -4x + 5 = 0 ikke har nogen reelle løsninger?


Svar #9
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

Opgaven lyder:

Opg5:
Løs ligningen 3x4 – 4x + 5 = 0 vha. Maple.

 

Det er hvad der står. Har prøvet med Maple uden held.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad får Maple så ud af det? Prøv at bruge redigeringsfaciliteterne X2 og X2 til indeks og potenser, og Ω-boksen til matematiske symboler.

Det drejer sig altså om ligningen 3x4 -4x +5 = 0 ?

Jeg kan allerede afsløre, at denne ligning ikke har nogen reelle løsninger.


Svar #11
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

#10

Den ligning du skrev = den ligning jeg søger svar på

Når jeg udregner det giver det = (3x^4 - 4x + 5) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, og den ligning har ingen reelle løsninger. Den har 4 komplekse rødder.


Svar #13
11. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

tak for hjælpen, håber det er det rigtige svar :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.