Matematik

Hjælp til ophævning af ligning

12. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligningen:

–(-a – b) – (-2)(-2-b)

har problemer med at ophæve paranteserne

hjælp ville være lækkert.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2011 af SvendMortensen (Slettet)

Så kan du med fordel fortælle os, hvor det er, dine problemer opstår. Vi skal ikke lave opgaven for dig, men guide.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2011 af SuneChr

Er ingen ligning men et udtryk, som kan reduceres.

Se udtrykket som

(*)         - (- a - b)

(**)         (- 2)·(- 2 - b)

hvor så udtrykket er    (*)  -  (**)

(*)  Hæv parentesen ved at ændre fortegnene inde i parentesen, som nu får plus foran

(**)   Gang (- 2) ind i parentesens led, idet (-)·(-) = (+)

Regn nu (*) - (**)  ud og reducér til sidst.

Får du da:     a - b - 4     ? 


Svar #3
12. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

– ( -a – b) – (-2)(-2 - b)

a + b + 2(-2 - b)

a + b + 2 * - 2 - 2 * b

a + b + - 4 + 2b

= -4 + 3b + a

?? Hjællppp! :-P


Svar #4
12. september 2011 af KristianEriksen1 (Slettet)

– ( -a – b) – (-2)(-2 - b)

a + b + 2(-2 - b)

a + b + 2 * - 2 - 2 * b

a + b + - 4 + 2b

= -4 + 3b + a

?? Hjællppp! :-P

 

Har stadig besvær med denne :S


Skriv et svar til: Hjælp til ophævning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.