Matematik

cosinus-hyperbolsk

12. september 2011 af 11111111 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen..

 

er der ikke en venlig sjæl som kan hjælpe mig med denne opgave?

 

Funktionen cosinus-hyperbolsk (cosh) er defineret på følgende måde: cosh(z)=(e^z+e^-z)/2.

Find en kompleks løsning til ligningen cosh(z)=-1

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af peter lind

sæt  ez = y. Gang ligningen med y. Du har nu en andengradsligning i y, som du må løse


Svar #2
13. september 2011 af 11111111 (Slettet)

Jeg er ikke helt med enddnu peter :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af mathon

fejlskrivning

                     cosh(z) ≥ 1


Svar #4
13. september 2011 af 11111111 (Slettet)

MAthon: Nej det er ikke en fejlskrivning.. opgaven lyder: cosh(z) = -1

 

Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2011 af peter lind

#2 Hvis du indsætter som foreslået får du ½(y+1/y) = -1 Find y og løs derefter ligninge y = ez

#3 Det gælder kun hvis z er et reelt tal.


Skriv et svar til: cosinus-hyperbolsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.