Matematik

Reducering af udtryk

12. september 2011 af Santa77 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg er igen støt på en matematik opg jeg har lidt svært ved. Jeg troede jeg kunne finde ud af den, men lommeregneren er ikke enig. Så er der måske en der kan sige hvor jeg går fejl?

2(2a-3b)2-(2a-6b)•4a

= (4a-6b)2-(8a2-24ab)
= 4a2-6b2-8a2+24ab
= - 4a2-6b2+24ab

Jeg håber der er en der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

2(2a-3b)2 - (2a-6b)4a

(4a-6b)2 - 8a2-24ab

16a2+36b2-48ab - 8a2-24ab

8a2+36b2-24ab

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2011 af Isomorphician

2(2a - 3b)2 - (2a - 6b)4a =

2(4a2 + 9b2 - 12ab) - (8a2 - 24ab) =

8a2 + 18b2 - 24ab - 8a2 + 24ab =

18b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hovsa, min fejl - man skal selvfølgelig tage kvadratet af parentesen først.


Svar #4
12. september 2011 af Santa77 (Slettet)

Tak skal i have :) Fik et godt billede af hvordan i har gjort :)


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.