Fysik

Fysik på B niveau? Hvad er forskellen?

13. september 2011 af karina94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Så jeg sidder lidt i en klemme.. Jeg skal nemlig vælge enten biologi eller fysik op på B niveau. 

Jeg kan 100% bedre li biologi, og jeg endte da også med et 10 tal i eksmaen så på en måde ville det jo være synd at ændre hvis nu jeg ikke kommer op og får en lige så god karakter..

Til gengæld fik jeg kun 4 i fysik årskarakter og det irritere mig lidt da det kun var pga. min mangel på mundtlig aktivitet.. 

SÅ.. Derfor overvejer jeg lidt om jeg skal vælge fysik da det nok virker smartest at kunne rette op på den karakter..

 

MEN nu til det sande spørgsmål.. Er det nu så smart? For hvor svært er fysik på B niveau egentlig? Og hvordan er det anderledes en på C niveau? 

Og kan det mon betale sig at vælge fysik? For som sagt så er jeg meget bedre til bio. end fysik! og det ville være sygt nederen hvis jeg endte med et 4 tal hvor det så tæller mere pga. det er et B niveau fag.. 

 

Så hvad mener i? Og kan i lige forklarer mig forskellen fra B og C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan sikkert læse om fagenes indhold og niveauer på www.uvm.dk  .


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2011 af Humanlover (Slettet)

Fysik på B-nivea er ikke særlig svært, og er ikke så forskelligt fra C-niveauet, idet B-niveauet er en mere dybdegående tilgang til den viden du fik på C-niveaet.

Jeg havde et lignende problem, da jeg på C-niveauet fik 02 til eksamen og hvor derfor blev i tvivl om jeg kunne klare et B-niveau, men da jeg så fik 12 på B-niveau, blev jeg overbevist om, at man kan hvad man sætter sig for.

Hvis jeg stod i dit dilemma, ville jeg vælge fysik, hvor der er større sandsynlighed for at forbedre din tidligere karakter. Hvis du er urolig for om du kan klare det kan du jo eventuelt få en tutor der kan hjælpe og guide dig.

 

Håber at det hjalp lidt :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2011 af Jerslev

#0: B-niveau er generelt mere matematisk end C-niveau. På C-niveau er forklaringerne ofte, at "sådan er det bare", og "den her formel viser dette", mens man på B-niveau går ind og udleder flere af formlerne og generelt går mere i dybden i de matematiske detaljer. Husk på, at fysik er formuleret i sproget matematik.

Der lægges meget mere vægt på den eksperimentelle del, hvorfor der også er mange flere øvelser og rapporter, der skal afleveres. Der lægges også vægt på, at man kan vurdere fejlkilder og usikkerheder i sine øvelser, så man skal altså forholde sig til de resultater, man kommer frem til i sidste ende. Et simpelt "Forsøget var vellykket." er altså ikke godt nok.

Kernestoffet er meget mere spredt ud, end det er på C-niveau. Bestemt kommer du omkring energi og bølger, men det forventes kendt, hvis du opgraderer fra C til B. Som regel har elever ikke været omkring atom- og kernefysik på C-niveau, og disse to emner gennemgås på B-niveau. Du kommer altså langt mere omkring på B-niveau end du gør på et C-niveau.

Lad dog ikke dette afskrække dig, for du lærer naturligvis disse ting i løbet af året. Samtidig har fysik B den fordel, at det åbner op for enormt mange videregående uddannelser.

Eksamen er mundtlig, som du kender fra C-niveau med den undtagelse, at den er 2-delt. 1. del er en eksperimentel eksamen, hvor du skal udføre et forsøg for lærer og censor og kunne beskrive den teori, der ligger bag samt forholde dig til fejlkilder og usikkerheder. 2. del er mundtlig som du kender den fra C-nivaeu. Der gives en karakter som er en helhedsvurdering over begge dele.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Fysik på B niveau? Hvad er forskellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.