Matematik

procent regning uden lommeregner

13. september 2011 af Nunji (Slettet)

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Vil du have regne regler eller hvad søger du?


Svar #2
13. september 2011 af Nunji (Slettet)

Nej undskyld jeg troede jeg havde skrevet noget.  prøver igen.
er ved at kigge på færdighedsregning.

I min opgave skal jeg finde 33,3% af 1575.(uden lommeregner) men når jeg regner det ud får jeg 5365,74 når det skulle være 525,474.

Jeg har sagt 1578*333, hvor jeg så regner efter gange metoden, atlså tage 1'erne først, tierne og hundredene. Så har jeg pluset dem sammen og divideret med 100. som så giver 5365,74 når det skulle have givet noget andet.

Så mit spørgsmål lyder på hvordan finder jeg den rigtig regne metode på papir og blyant, når det gælder at finde procent med kommatal af et tal?

håber jeg formulerede mig forståligt. 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

100 % = 1

Så hvis du vil regne 25% af noget skal du skrive 

0.25 * x = så for du de 25% af tallet.

Hvis du vil ligge 25% til et tal skriver du

1.25 * x = så for du de 25% af tallet + start tallet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Altså gange metoden du laver er rigtig du skal bare gøre det samme med

 

0.333 * 1575 =  524.475


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2011 af mette48 (Slettet)

I min opgave skal jeg finde 33,3% af 1575.(uden lommeregner) men når jeg regner det ud får jeg 5365,74 når det skulle være 525,474.

Jeg har sagt 1578*333, hvor jeg så regner efter gange metoden, atlså tage 1'erne først, tierne og hundredene. Så har jeg pluset dem sammen og divideret med 100. som så giver 5365,74 når det skulle have givet noget andet.

Det ser ud til at du bruger forkerte tal, du har i hvert fald skrevet 2 forskellige her.

Du skal gange med 33,3 husk kommaet og dele med 100.

hvordan du får 5365,74 kan jeg ikke gannemskue.

Skrid din mellemregning her, så kan jeg nok forklare det.

-----------------

33,3% ~ 1/3 så du kan nøjes med at tage 1/3 af 1575 kr = 525 kr

 


Skriv et svar til: procent regning uden lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.