Kemi

Koncentration (kemi)

13. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Angiv størrelsen af chlorionkoncentrationen i:

0,10 M natriumchloridopløsning

 

Hvordan gør jeg det? hvad er det for en enhed der er tale om?

Tror jeg har set mig blind i et eller andet.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der er tale om mol/liter. Og ja, det har du nok. Der skal ikke beregnes noget, men der skal argumenteres ud fra reaktionsskemaet.

Natriumchlorid opløses i vand:

NaCl (s) --> Na+(aq) + Cl- (aq)

Heraf ses det, at c(NaCl) må være lig c(Na+) og c(Cl-) - dermed er koncentrationen af Cl- = 0,10M.


Svar #2
13. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Mange tak!!


Svar #3
14. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hov, hvad med 0,15 M bariumchlorid

 

BaCl2 --> Ba+ + 2Cl-

 

n(Ba) = 2*n(Cl) ?

hvordan skal jeg se logikken igen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

For hvert BaCl2-molekyle har du 1Ba2--ion og 2Cl--ioner. Så ja, n(BaCl2)=n(Ba2+) = 2*n(Cl-) og dermed er

c(BaCl2) = c(Ba2+) = 2*c(Cl-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hov. Jeg fucker helt rundt i det. Du skal lige rette det du skriver i din udregning!

Der er 2 Cl- pr. BaCl2, dvs. for hvert ene mol Ba2+ har du 2 mol Cl-. Dette betyder, at:

n(Cl-) = 2*n(Ba2+) = 2*n(BaCl2)

Dermed har vi:

c(Cl-) = 2*c(Ba2+) = 2*c(BaCl2)


Svar #6
14. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hvordan kommer de 0,15 M ind i den forbindelse?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Well, går self. ud fra, at du ved at M er enhed for "koncentration" og at c står for koncentration i ovenstående udregning.


Skriv et svar til: Koncentration (kemi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.