Matematik

Negativt tal opløftet.

13. september 2011 af 0Greve0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

 

Sidder med et meget simpelt regnestykke som jeg er blevet itvivl om.

-4^2

Når jeg taster det på lommeregneren giver det -4, men jeg mener selv at det giver 4, da minus gange minus giver plus. Ser jeg forkert på det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vær opmærksom på, at der er forskel på -42 og (-4)2 . Kvadratet på et negativt tal er altid positivt; men -42 er ikke kvadratet på et negativt tal, men derimod minus (kvadratet på et positivt tal).


Svar #2
13. september 2011 af 0Greve0 (Slettet)

Ja, (-4)^2 er det samme som (-4)(-4)=16, men hvad så med -4^2? Bliver det så et negativt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, for -42 = -(42) = -16 .


Skriv et svar til: Negativt tal opløftet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.