Matematik

løse ligningen 4y^2=3+4y

13. september 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Kan i hjælpe mig med at løse denne ligning? 

Kan ikke lige gennemskue den selv.

 

Ved i desuden hvordan  man løser denne andengradsligning uden brug af diskriminantformlen:

(3x-2)^2=0

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I den første ligning samler man alle led på venstre side og løser 2.-gradsligningen i y .

I den anden ligning benytter man nulreglen for et produkt. Kvadratet på et tal er nul, hvis og kun hvis tallet selv er nul.


Svar #2
13. september 2011 af KLWG (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig finde ud af (3x-2)^2=0

Det eneste jeg lige kan finde frem til er: 9x^2-12x+4=0

men hvad så? og er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er da rigtigt; men du har så ikke læst den vejledning, jeg gav i #1. Benyt, at (3x-2)2 er et kvadrat .


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2011 af mathon

 

          (3x-2)2 = 0

          (3·(x-(2/3)))2 = 0

          9·(x-(2/3))2 = 0

          (x-(2/3))2 = 0                

          (x-(2/3)) · (x-(2/3)) = 0            brug nul-reglen


Skriv et svar til: løse ligningen 4y^2=3+4y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.