Matematik

LIGNING.

13. september 2011 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har brug for hjælp til at lyse den her ligning.

12 · 1.25 ^(x+2)=2310


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan løse ligningen ved at tage log på hver side af ligningen.


Svar #2
14. september 2011 af nonoo (Slettet)

kan ikke finde ud af bruge log? og skal aflevere rapporten imorgen?s:


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt regnereglerne for logaritmer:

log(ab) = b·log(a) , og log(a·b) = log(a) + log(b)


Svar #4
14. september 2011 af nonoo (Slettet)

den gider ikk regne det ud? tror jeg tester noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad mener du med "den"? Det er dig, der skal løse opgaven.


Svar #6
14. september 2011 af nonoo (Slettet)

lommeregnen, ja ved jeg da godt. men jeg skriver nok herinde efter hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så benyt hjælpen i #3 til at løse ligningen.

1,25x+2 = 2310/12

(x+2)·log(1,25) = log(2310/12)

x = -2 + log(2310/12)/log(1,25)


Svar #8
15. september 2011 af nonoo (Slettet)

tak.


Skriv et svar til: LIGNING.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.