Matematik

Reducer udtryk

13. september 2011 af MarieLouiseBerg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse? Har aldrig fattet reducering, så hvis der er nogen der gider forklare, så ville det være super.

2 (x+3) -3 (2-x)

og

(a+b) * (a+b)

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne og hæv parenteserne.

Benyt en af kvadratsætningerne, kendt fra folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af la12 (Slettet)

2 (x+3) -3 (2-x)=5x

2x+6-6+3x= 5x

 

Jeg kan ikke finde ud af den anden, men det hjælper hvis du bruger tal som hjælpemiddel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af Sof1 (Slettet)

(a+b) * (a+b)=

a2+ab+ab+b2=a2+b2+2ab


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.