Matematik

Andengradsligning

13. september 2011 af violetblå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får at vide at  2x2 - 8 = 0  er en andengradsligning.

                              a      b

 

Hvordan skal jeg regene den ud og finde x da der ingen c til stede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af mathon

                   2x2 - 8 = 0

                   x2 - 4 = 0

                   x2 - 22 = 0

                   (x+2)(x-2) = 0                 brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2014 af fasolka (Slettet)

Hej. Kan du forklare hvordan bruges nul reglen? og hvorfor forkorter du ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2014 af mathon

Et produkt er lig med 0, hvis mindst én af faktorerne er æig med 0.

hvis x = -2 er (x+2) = 0 og dermed (x+2)(x-2) = 0
hvis x = 2 er (x-2) = 0 og dermed (x+2)(x-2) = 0

                      


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.