Matematik

Omkring funktioner

14. september 2011 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har et spørgsmål, omkring en opgave, som jeg har ret svært ved.

Der er givet funktionerne
f(x) = -7,2x + 34
g(x) = 0,83*1,24^x
h(x) = 3,9*0,58^x

a) Begrund i hvert af de tre tilfælde, om funktionen er voksende eller aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af mathon

 

     f(x) = ax + b                  f '(x) = a        a,x ∈ R

    f(x) = y = b·ax                f '(x) = ln(a)·y    y > 0 og a ∈ R+ \ {1}

..............

    hvis
             f '(x) > 0 i hele Dm(f)
        er  f(x) voksende

    hvis
             f '(x) < 0 i hele Dm(f)
        er  f(x) aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvis du ved, at funktionen er monoton (altså grafen ikke både går op og ned),
og det er tilfældet for funtioner af typen f(x) = ax + b og f(x) = y = b·ax,
så er det vel bare at sætte tal ind.

Vælg selv to værdier for x ... for eksempel 0 og 1 ... og sæt dem ind i funktionerne.

Hvis f(det mindste x) < f(det største x) er funktionen så voksende eller aftagende?


Skriv et svar til: Omkring funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.