Matematik

givet er ligningen y=-x^2+6x-3

14. september 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet er ligningen y= - x^2+6x - 3

 

for hvilke værdier af tallet c har ligningen y=c

1) ingen løsninger?

2) netop én løsning?

3) to løsninger?

 

Kan i hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at fortegnet for ligningens diskriminant hænger sammen med antallet af løsninger i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af mathon

 

                  - x2+6x - 3 = c

                   - x2+6x - (3+c) = 0          

med diskriminanten
                               d = 62 - 4·(-1)·(-(3+c)) = 9·4 - 4(3+c) = 4(9-3-c) = 4·(6-c)

 

 


Skriv et svar til: givet er ligningen y=-x^2+6x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.