Matematik

Ligninger HJÆLP

15. september 2011 af cancila (Slettet)

Hej .

 

hvordan trækker jeg denne ligning fra hinanden

Pernille = 163 + D * 43 =S

Perter = 64 + D * 57 = S

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af mathon

hils din dansklærer og bed vedkommende arbejde hårdt på at opkvalificere din udtryksform:

           "hvordan trækker jeg denne ligning fra hinanden"  ???    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af mathon

 

             (163 + 43D) - (64 + 57D) = S - S

             163 + 43D - 64 - 57D = 0

              99 - 14D = 0

              14D = 99

              D = (99/14) = 71/14

             


Svar #3
15. september 2011 af cancila (Slettet)

så tror jeg ligningen er forkert lavet.

har en opgave der lyder således

Peter og Pernille går i samme klasse. I dansk er de i gang med at læse en roman. Pernille har været flittig og har allerede læst 163 sider, mens Peter kun har læst 64 sider. For at blive færdig til tiden skal Peter læse 57 sider om dagen. Pernille kan nøjes med at læse 43 sider om dagen. Hvor mange dage har de til at læse romanen færdig? Hvor lang er romanen?

Ved ikke lige hvad jeg skal gør så


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2011 af mathon

                   

                             Peter                   Pernille
forudlæst                64                       163

                           resttid        =           resttid
                           (x-64)/57    =           (x-163)/43             når x er antal sider i bogen

hvoraf
                                   (x-64)/57 = (x-163)/43

                                   43x - 2752 = 57x - 9291

                                   9291- 2752 = 57x - 43x

                                   6539 = 14x

                                   x = (6539/14) ≈ 467 sider

restlæsetid
                                   (467-64)/57 ≈ 7

                                 


Svar #5
15. september 2011 af cancila (Slettet)

tusinde tak :P

 


Skriv et svar til: Ligninger HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.