Matematik

noget med moms

15. september 2011 af chri273u (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En pige skal købe en taske til 159,20 Kr. og et par støvler til 479,20

Så skal jeg beregne den samlede pris på hvad pigen køber ekskl. moms. Momsen er 25%

Hvad skal jeg gøre?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af AskTheAfghan

Du betaler 25% ekstra af det hele.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af birgitd

læser det omvendt 

Priserne er med moms og chri273u skal finde prisen uden moms.

Så hvad er den samlede pris med moms? og træk så 25% fra så har du prisen uden moms.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2011 af SuneChr

# 2 er ikke korrekt.

Kald prisen med MOMS for  M  og prisen uden MOMS for  m

Så har vi:        M  =  1,25·m    ⇔  m  =  0,8·M

Gang prisen med MOMS med 0,8  så fås prisen uden MOMS.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af mathon

 

         den samlede pris ekskl.moms.((159,20 + 479,20) kr) / 1,25


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2011 af birgitd

Er helt enig med #3 og #4. Det jeg mente var bare at jeg læser #1 svar som om man skal lægge 25 % til og det mener I og jeg ikke.

Men kan godt se at mit svar med at skrive trækker 25% moms fra er dårligt formuleret for man kan selvfølgelig ikke "bare trække 1/4 af prisen væk og så tror man har prisen uden moms." 

Sorry


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2011 af mathon

...for at der ikke skal herske tvivl:
 

tilføjes:
         den samlede pris ekskl.moms.((159,20 + 479,20) kr) / 1,25  =  ((159,20 + 479,20) kr) · 0,80


Skriv et svar til: noget med moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.