Kemi

Svag base?

16. september 2011 af uiouio (Slettet)

Syre-base ligevægt
Til 10,0mL opløsning af 0,150M CH3COOH tilsættes 5,00mL 0,300M NaOH.
Hvilket syre/base-system er der i den resulterende opløsning?
n_(CH_3 COOH)=c*V=0,150M*10mL=1,50mmol
n_(OH^- )=c*V=0,300M*5mL=1,50mmol

 

hvordan kan jeg se at det er en svag base?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af PoKulaKi (Slettet)

 Hvad er det du mener der er en svag base? NaOH er en stærk base. det du har i den resulterende opløsning er et puffersystem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2011 af mathon

 

    det svage syre/base-systemet i den resulterende opløsning
    er

                              CH3COOH   +   H2O   <--->    CH3COO-   +     H3O+
                                  syre                                           base


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2011 af mathon

                  

                                               CH3COOH   +   H2O   <--->    CH3COO-   +     H3O+
startstofmængder i mol:                   0,0015                                       0    
ligevægtstofmængder i mol:         0,0015-0,0015                            0,0015      

            ligevægten ligger helt forskudt til højre
dvs
            udgør 0,0015 mol CH3COONa i 15 mL opløsning
hvoraf
            c(CH3COONa) = [ CH3COO- ] = (0,0015 mol) / (0,015 L) = 0,1 M


Svar #4
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

men hvordan kan du se, hvilket syre/base-system er der i den resulterende opløsning?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2011 af mathon

 

     NaOH reagerer med CH3COOH

                                                                 

                                   CH3COOH   +   OH-    --->   CH3COO-   +   H2O


Skriv et svar til: Svag base?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.