Matematik

-8 + 9x2 + 34x = 0

16. september 2011 af KiwixD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en ligning som siger -8+  9x2 + 34x = 0

resultatet skal blive 

x = -4 eller x= 2/9

 

men jeg får det til -1,574 og 2,69.

 

Hvad gør jeg forkert???

 

har gjort som man skal :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du beregnet diskriminanten til? Vi kan jo ikke se, hvad du har gjort, så vi kan ikke hjælpe dig, før du viser, hvad du har gjort. Jeg kan bekræfte, at din facitliste er korrekt.


Svar #2
16. september 2011 af KiwixD (Slettet)

d= 9(2) - 4 * (-8) * 34 = 1169

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Du skal først afgøre, hvad a, b, og c er i denne ligning.


Svar #4
16. september 2011 af KiwixD (Slettet)

a = -8

b= 9 

c= 34 har jeg fået det til :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. september 2011 af AskTheAfghan

#4

ax2 + bx + c = 0

9x2 + 34x - 8 = 0

Kan du se nu, hvad a, b og c er i denne ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt.

Koefficienten a er koefficienten til leddet med x2, b er koefficienten til leddet med x, mens c er konstanten.


Svar #7
16. september 2011 af KiwixD (Slettet)

#5


#4

ax2 + bx + c = 0

9x2 + 34x - 8 = 0

Kan du se nu, hvad a, b og c er i denne ligning?

 

ja, 

a = 9

b= 34

0g c= -8


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt.


Svar #9
16. september 2011 af KiwixD (Slettet)

Det stemmer nu!

Mange tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: -8 + 9x2 + 34x = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.