Matematik

Reducering

18. september 2011 af Fridd (Slettet)

Hvilke metoder skal der bruges til disse stykker?

32 * 3−9 * 92

4x2-9y2 / 2x+3y

a-1/2 / a5/2*a3

 

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

ab · ac = ab+c

ab / ac = ab-c

 


Svar #2
18. september 2011 af Fridd (Slettet)

32*3−9*92
32+−9 = 3-18
3-18*92

 

a-1/2 / a5/2*a3

a−1/2 / a5/2 = a−1/2-5/2= a-2
a-2* a3 = a-2+3 = a

 

Sådan?


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.