Matematik

ændring i stigning og fald %

18. september 2011 af alyas (Slettet)

hej jeg sidder med en opgave som jeg er lidt tvivl om hvordan jeg skal regne den ud og det er..

elprisen stiger med 2,5%. beregn den nye pris, når den gamle pris var 2,75kr /Kwh

vil meget genrne have hjælp til det.. because im just stuck

 

på forhånd tak...


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

 

                      den nye pris = 1,025·(2,75 kr / kWh)


Svar #2
18. september 2011 af alyas (Slettet)

mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2011 af mathon

gammel pris   = 100%          =  1,00
stigning          =   2,5%         =  0,025
ny pris            = 102,5%       =  1,025

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Da du gerne vil have 2.5% af prisen oven i 2.75 kr skal du gange med 1.025

2.75 kr/kWh * 1.025 = 2.818 kr/kWh
 

 

Håber dette hjælper


Svar #5
18. september 2011 af alyas (Slettet)

ja super mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: ændring i stigning og fald %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.