Matematik

Løs ligningen f(x)=300

18. september 2011 af Krabbee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Er der nogle der kan hjælpe mig med en opgave, hvor man skal løse en ligning hvor f(x)=300

Jeg er helt lost.. :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2011 af Isomorphician

Skriv hele opgaven ind.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven her, ellers kan vi ikke hjælpe dig med den.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2011 af rosake27 (Slettet)

Lige præcist :)


Svar #4
18. september 2011 af Krabbee (Slettet)

Jamen det er hvad der står i den opgave - jeg vedhæfter lige opgaven :) 

Det er den sidste opgave (Praktisk del nr. 5)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Spørgsmålet er en del af en længere opgave, og det kræver jo kendskab til de forudgående spørgsmål at kunne besvare spm 5.

Du skal jo så benytte forskriften fra spm 2 og derved løse ligningen

199,993·x1,39855 = 300

Funktionen er en potensfunktion.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Du har fundet forskriften for funktionen under opg. 1 nummer 2.

Herefter indsætter du bare f(x) = 300 og beregner x.


Svar #7
18. september 2011 af Krabbee (Slettet)

Okay :)

Skal jeg så sætte 300 ind på x's plads eller hvad skal jeg gøre?

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, du skal løse ligningen i #5.


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Du skal beregne x.

f(x) = 300 ligesom #5.


Svar #10
18. september 2011 af Krabbee (Slettet)

Kan nogen så forklare mig hvordan jeg løser ligningen: 199,993·x1,39855 = 300 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Benyt logaritme eller et CAS-værktøj.


Svar #12
18. september 2011 af Krabbee (Slettet)

#9 - Mener du at jeg skal beregne ligningen 199,993·x1,39855 = 300 eller hvad? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Ja, se #5


Svar #14
18. september 2011 af Krabbee (Slettet)

Jeg har et TI Nspire CAS Student software, men hvad skal jeg så skrive derinde? :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja. Ligningen kan løses uden brug af logaritmer.


Brugbart svar (1)

Svar #16
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hvis du ikke gider at benytte logaritme for at løse ligningen, hvilket jeg synes øger forståelsen, kan du solve vha. din TI-Nspire.

solve(199,993·x1,39855 = 300,x)

Du kan finde solveknappen under: MENU --> Algebra --> Løs


Svar #17
18. september 2011 af Krabbee (Slettet)

Okay :) 

Jeg kan ikke huske hvordan man benytter logaritme - kan du også hjælpe mig med det? :) 

Det ville være konge


Brugbart svar (1)

Svar #18
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Der skal heller ikke bruges logaritme, blot roduddragning.

x1,39855 = 300/199,993 ⇒ x = (300/199,993)1/1,39855


Brugbart svar (1)

Svar #19
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#18

HOVSA, min STORE fejl - undskyld Stefan ;)


Svar #20
18. september 2011 af Krabbee (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen til jer begge! :D


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=300

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.