Matematik

Grafs skæringspunkt, ved hjælp af lom.

19. september 2011 af Hallo112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en grafs skæringspunkt med f(x) = -3x + 7

Jeg bruger en lommeregner der hedder Ti.nspire.. og jeg har ikke helt fundet ud af hvordan man bruger den.

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan funktionen skal tastes ind på lommeregneren, så jeg kan finde x og y.

SOLVE(-4x + 6 = 0,x)     x= 1.5

Jeg kan godt finde x, men jeg kan ikke finde y.

 

Mvh Niels.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Kan du ikke bare finde y ved at indsætte dit x i funktionsforskriften: f(x) = -3x + 7.

Skæringspunktet skal af gode grunde også ligge på den linje.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2011 af Euroman28

Nu skal jeg lige være på det rene?

du skal finde skærringspunktet mellem f(x) = -3x + 7 og f(x)=-4x + 6??

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
19. september 2011 af Hallo112 (Slettet)

-4x+6 var bare et eksempel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. september 2011 af Euroman28

Er det grafens skæringspunkt med y-aksen du gerne vil finde?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
19. september 2011 af Hallo112 (Slettet)

Ja, præcist!! ved hjælp af SOLVE.. eller noget lignende.(. Ikke ved hjælp af grafik.)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. september 2011 af Euroman28

altså hvis du har en ret linje y = ax+b, så skære den y-aksen i (0,b).

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Grafs skæringspunkt, ved hjælp af lom.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.