Matematik

Forskrift for funktion

19. september 2011 af KP2212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en aflevering og har brug for hjælp til den første opgave som lyder:

En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skrer koordinatssystemets frsteakse i punktet P(3,0).
Bestem en Forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf.

 

Håber meget I kan hjælpe mig med at finde et svar.

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2011 af Danielriis (Slettet)

For det første, får man at vide at det er en ret linje, forskriften skal altså være y = ax + b

Da a og b er konstanterne er det dem vi skal finde. a = hældningskoefficienten og b = den rette linjes skæringspunkt med y-aksen. 

a = -2

Men da du kun får givet skæringen med første aksen og ikke 2. aksen skal denne skæring udregnes.

For at finde b isoleres konstanten: y-ax = b

Nu indsættes de givne koordinat på henholdsvis x og y's plads, ligeledes indsættes a på a's plads. nu udregnes b.

 

Du kender nu begge konstanter.


Svar #2
19. september 2011 af KP2212 (Slettet)

Tusinde tak! :)


Skriv et svar til: Forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.