Matematik

beregne talfølgerne an og bn for n = 1,2,3,4,5

19. september 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har følgende opgave:

Lad talfølgerne a1,a2,a3, ... og b1,b2,b3, ... være givne ved
an  = 1 * 3 + 2 * 4 + 3* 5 + ... + n(n + 2),
bn = (2n - 1) 3n + 1

 

og lad P(n) være det åbne udsagn
P(n):  3n >= 4n3 + 100
for n c Z+
 

(A) Beren an og bn for n = 1,2,3,4,5 og bestem det mindste tal n0 c Z+ for hvilket P(n0) er et sandt udsagn

 

 

Er ret blank på det område lige pt. så ville være fedt hvis nogen kunne forklare det osv.


Svar #1
19. september 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

*** RETTELSE AF DEN SIDSTE DEL

for n ∈ Z+


(A) Beren an og bn for n = 1,2,3,4,5 og bestem det mindste tal n0 ∈ Z+ for hvilket P(n0) er et sandt udsagn


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2011 af peter lind

Jeg forstår ikke rigtigt dit problem. I første spørgsmål skal du blot sætte n = 1, n=2 o.s.v ind i formlerne. Det er iøvrigt nemmest gjort i et regneark

I andet spørgsmål kan du enten erstatte ulighedsr¨tegnet med et lighedstegn og løse den derved fremkomne ligning. Dette kan gøres ved brug af et CAS værktøj

En anden mulighed er at udregne venstre side og højre side for forskellige n på samme måd som i første spørgsmål. . Det er her også nemmest at bruge regneark, I betragtning af det første spørgsmål forventes det nok at du bruger den sidste metode.

 


Skriv et svar til: beregne talfølgerne an og bn for n = 1,2,3,4,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.