Matematik

Find a og b værdien

19. september 2011 af hejsacom (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har et problem med dette stykke:

A= ?    B=?

 

100=A+B

A+6=B

A og B har den samme værdi i begge stykke, men er der nogen der kan hjælpe mig med en metode?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Begge de to liginger skal være opfyldt. Nå vi ved, at

B = A + 6

kan vi i stedet for B i den første ligning skrive A+6 , altså

100 = A + B

kan så skrives

100 = A + (A+6) , eller

100 = A + A + 6 , eller

100 = 2A + 6

Prøv nu at isolere A i denne ligning. Når A er fundet, indsætter man så den fundne værdi af A i den anden ligning

B = A + 6

og beregner B.


Svar #2
19. september 2011 af hejsacom (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Det gjorde det en del nemmere!


Skriv et svar til: Find a og b værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.