Matematik

Cirkler og vinkler

19. september 2011 af daviddk22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for akut hjælp, da jeg er ret lost ...

 

 I opgave 606, skal man ikke bare indsætte værdierne? eller hvad?

 

I opgave 614, Hvordan i al verden finder man k så c går i gennem P?

 

I opgave 637, hvordan gør man det når x er opløftet i anden.?

 

Jeg håber i vil HJÆLPE, jeg kræver ikke et svar hvis nogle af jer tror det. Jeg ved bare ikke hvilke formler jeg skal bruge til opgaverne.

 

Hvis nogen har overskud på matematikfronten, så håber jeg at i vil hjælpe mig, 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

606. Benyt, at alle punkter på en cirkels periferi ligger lige langt fra dens centrum.

Cirklens ligning er (x - a)2 + (y - b)2 = r2 , hvor (a,b) er cirklens centrum, og r er dens radius.

 

Samme baggrundsviden benyttes i 614. Opskriv cirklens ligning på denne form (606), og afpas k, så cirklens radius er lig med |CP|, hvor C er cirklens centrum.

 

637. Udregn skalarproduktet ab udtrykt ved x og løs ligningen ab = 21 .


Svar #2
19. september 2011 af daviddk22 (Slettet)

Men a-b i 637 kan da være mange forskellige tal??


Svar #3
19. september 2011 af daviddk22 (Slettet)

Og hvordan afpasser jeg k?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er givet, at a = (1 ; 2), og b = (x ; x2) . Udregner man skalarproduktet, får man

ab = x + 2x2 ,

og man skal derfor løse ligningen

x + 2x2 = 21


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I 614 a) er der givet cirkelligningen

x2 + y2 -10x + 4y + k = 0 og et punkt P(-4,2) , og k skal afpasses, så P ligger på cirklen.

Når man kvadratkompletterer cirklens ligning aflæser man dens centrum C(5 ; -2) og dens radius r bestemt ved

r2 = 25 + 4 - k = 29 - k

Hvis P skal ligge på cirklen, skal der gælde

|CP| = r eller |CP|2 = r2 , dvs

92 + 42 = 29 -k , hvorfor

k = 29 - 16 - 81 = -68

 


Skriv et svar til: Cirkler og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.