Matematik

LØS LIGNINGER - AKUT

19. september 2011 af Vandfald18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen .

Jeg har siddet med nogle ligninger som jeg synes var lidt svære . Nogen vil hjælpe mig med at se om mine resultater er korrekte ?

 

1) 5 • x + 14 = 6 + x 

5x+14 = 6+x

5x-x = 6 - 14

4x = -8

x= -2

 

 

2) 6 • x + 1 = 9 + ( 3•x + 7 ) - ( x + 5 )

6x-3x+1 = 9+7-5-1

4x= 10

x= 10:4

 

Følgende kan jeg ikke finde ud af at regne ud lige meget hvor meget jeg prøver : Nogen kan hjælpe =?

 

2 • ( x - 3 ) x+4 : 4

 

2÷5 • x - 7 = 3

 

På forhånd tak

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af Studscientpol (Slettet)

Ja, nummer 1 er korrekt!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.

1) er korrekt, 2) er forkert.

Hvad går det sidste ud på? Skal du reducere? Skriv det tydeligt og præcist.


Svar #3
19. september 2011 af Vandfald18 (Slettet)

Hvad laver jeg forkert i ligning nummer 2 ?

Det jeg er blevet bedt om i opgaven er at løs nedstående ligninger . Jeg kan desværre ikke skrive ligningerne korrekt ind, da jeg ikke ved hvordan man laver brøk tegen .

 

fx . i denne ligning står x+4 som tæller og 4 som nævner og den samme gælder for 2÷5.

2 • ( x - 3 ) x+4 : 4

 

2÷5 • x - 7 = 3

 

 

 

 


Svar #4
19. september 2011 af Vandfald18 (Slettet)

er der virkelig ingen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af Mimisk (Slettet)

altså 
2(x-3) x+4/4 

 

og 

 

2/5*x-7=3 

 

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Bortset fra at du har skrevet 1 i stedet for x i 2. mellemregning i 2, ser den rigtig ud.
Giver den ikke det rigtige, når du sætter x=10/4 ind?

Mht. at skrive brøker ind, er det vigtigt, at du sætter parentes om tæller og nævner, når de består af mere end et led.
Desuden mangler du et lighedstegn i 3, og så er der ikke rigtigt nogen ligning.

Mener du 2 (x-3) (x+4)/4 = 0 ?? eller måske endda  2 (x-3) = (x+4)/4

Hvis den fjerde ligning er 2/5 (x-7) = 3, kan den løses ved at dividere begge sider med 2/5:

x-7 = 3 · 5/2
x= 15/2 + 7
x= 14,5


Skriv et svar til: LØS LIGNINGER - AKUT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.