Matematik

Vektorer

20. september 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, er der nogen der kan hjælpe mig med den her? :-)

h) Uden at beregne vinkler mellem følgende vektorer, skal du undersøge om vektorerne parvis er ortogonale eller parallelle, og hvis de er parallelle skal du vise det på 2 forskellige måder.

- Vektor a = (6,-4,2)

- Vektor b = (3,-2,1)

- Vektor c = (1,2,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Euroman28

well prøv og kig i din formel-samling.

Hvad er det der siges når vektorer er parallelle?

Hvad er det der siges når vektorer er ortogonale?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Okay tak :-).

Men hvordan kan man vise på andre måde, at de er parallelle end at prikke dem sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Euroman28

Så vidt jeg husker er det sådan at hvis

eller

hvor k er en skalar forskellige fra nul, så er vektorerne parallelle.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Tak for hjælpen :-).


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

To vektorer a og b er ortogonale, hvis ab = 0 .

For at vektorerne er parallelle er det dog ikke tilstrækkeligt, at ab ≠ 0 , som det antydes i #1. To vektorer er parallelle, hvis vektorerne ikke er nulvektoren, og hvis |ab| = |a| · |b|


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.