Kemi

Reaktionsskema for additionsreaktionen??

20. september 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

I går skrev jeg sådan et reaktionsskema for additionsreaktionen, men er ikke helt sikker om det rigtig, derfor har jeg brug for jeres hjælp. :)

ps: det er vedhæftet

og en sidste ting, hvordan skal man navngiv reaktionsproduktet? Det forstår jeg ikke helt

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Kemi - reaktionsskema.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2011 af vejgeh (Slettet)

Mellem de to C-atomer, hvor du adderer Br2, er der en dobbeltbinding før additionen. Addition går jo netop ud på, at du får brudt en dobbeltbinding, og erstattet den af to andre ting.

Navngivningen foregår som normalt. Du har en 4-carbonkæde, altså heddet noget med "but", og der er ingen dobbeltbindinger, altså bliver endelsen "an". Der er brom på 1., 2., 3. og 4. C-atom, så det fulde navn bliver 1,2,3,4-tetrabromobutan.


Svar #2
20. september 2011 af Mimi933 (Slettet)

Er dette rigtig?
CH2 = CH – CH = CH2 + Br2 ? CH2Br – CH = CH – CH2Br

Og ved navngivning kan jeg godt sige at der dannes 1,4 dibrom-buta -2-en ? :)


Skriv et svar til: Reaktionsskema for additionsreaktionen??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.