Matematik

Ligninger med parenteser

20. september 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa (:


Jeg er gået helt i stå med disse opgaver.. jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre. Kan i hjælpe mig her?

 

a.)

5x-(2-2x)=4x+7

 

b.)

3(x-4)-5(6-x)=-10

 

c.)

-(x+3)5-(9-8x)=x-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Start med at gange ind i parenteserne. Derefter løses de som almindelige ligninger.


Svar #2
20. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

hvad med f.x 'c'? hvordan ganger man ind i den?


Svar #3
20. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

For jeg kan nemlig ikke finde ud af at gange ind i en minusparentes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#2 mener du opgave c eller hvordan? 


Svar #5
20. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Jeg mener hvordan man gør det, i opgave c (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

-Du starter med at hæve parenteserne.

En minusparentens hæves ved, at du starter med at skifte fortegn, altså + bliver til - og omvendt, derefter kan du bare gange ind i den. Nøjagtig som en + parentes. 

-(x+3)5-(9-8x) = x-2

(-x -3)5 -9+8x = x-2 

 


Svar #7
20. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

og så løses den som en normal ligning? (:

tak skal du have! jeg går i gang nu! (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

Ja, når du har hævet parenteserne så gør den.

Du kan altid skrive igen, hvis du har brug for hjælp. 


Svar #9
20. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

kan du fortælle mig, om b er rigtigt løst?

3(x - 4) - 5(6 - x ) = - 10
3x - 12 - 30 + x = - 10

3x - 12 + 12 - 30 + 30 + x = - 10 + 30 + 12
4x = 22

4x : 4 = 22 : 4
x = 5,5

 


Svar #10
20. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Eller hvordan gør man, når man skal lave korrektur?

 

Gør man så sådan, at man trækker det fra i parentensen og ophæver den? eller ganger man stadig ind i den?


Skriv et svar til: Ligninger med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.