Matematik

differentialregning

21. september 2011 af Toidi (Slettet) - Niveau: B-niveau

har jeg ret når jeg for f(x)=2x^3+x-5 til at give fm(x)=6x+1 ? 

2x^3 = 2*3x = 6x
x-5 = 1-0 = 1
"-5" forsvinder fordi det bare er en konstant
så vi for en lining ud der hedder
fm(x)=6x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af peter lind

Hvad er fm og hvad går opgaven ud på ? Det er i hvert fald ikke rigtig at 2x3 =2*3x


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis der med fm(x) menes den afledede funktion f'(x) ("m" for "mærke"?) , er det ikke korrekt.

Benyt formlen (xn)' = n·xn-1


Svar #3
22. september 2011 af Toidi (Slettet)

det er m for mærke :) så du mener det vil komme til at hedde: 
 

2x^3 = 2*3x^2 = 5x^2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det sidste er ikke korrekt. Det er

2·3x2 = 6x2 .


Svar #5
22. september 2011 af Toidi (Slettet)

nååårh okay tak.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.