Matematik

Funktionen f(x)

21. september 2011 af Super8 (Slettet)

Jeg har fået følgende opgave: 

Der er givet funktionen f(x)=e^x+10x.
Funktionen F(x) er en stamfunktion til f(x).
Grafen for F(x) går gennem punktet (0,2).

a) Bestem F(x)

 

Hvad vil du gøre her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Find stamfunktionen til f(x) og bestem integrationskonstanten k ud fra oplysningen (0,2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder så at

F(x) = ex + 5x2 + k

hvorved integrationskonstanten bestemmes til

F(0) = e0 + 5·02 + k = 2  ⇔  1 + 0 + k = 2  ⇔  k = 1

Dermed finder vi stamfunktionen

F(x) = ex + 5x2 + 1


Svar #3
21. september 2011 af Super8 (Slettet)

Skal jeg så sætte 0 = f(x) og 2 = x?


Svar #4
21. september 2011 af Super8 (Slettet)

Okay. Mange tak! :) 


Skriv et svar til: Funktionen f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.