Matematik

Andengradspolynomium

22. september 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3: Denne opgave omhandler 2.grads polynomiet f (x) = 2x2 + bx +1.


a) Bestem mulige værdier for b, hvis 2 er rod i f(x).


b) Bestem b, hvis f(x) har nøjagtig en rod.

 

Nogen der kan hjælpe med opgave a) og b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Chrystine (Slettet)

a) Hvis 2 er rod i f(x), så er f(2) = 0. Altså sæt x=2 ind i funktionen.

b) Hvad siger diskriminanten om antallet af rødder?


Svar #2
22. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

a) Kan du prøve at sætte det ind i funktionen så jeg kan se det? Så tror jeg bedre jeg forstår det. :)

 

b) Forstår ikke dit svar?

 

Mange tak for hjælpen. Håber du kan hjælpe lidt mere. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Chrystine (Slettet)

a) Sætter x=2 ind i f (x) = 2x2 + bx +1
f (2) = 2·22 + b·2 +1 = 8+2b+1
f(2)=0 giver ligningen:  8+2b+1=0, som du kan løse.

b) For et andengradspolynomium er diskriminanten: d=b2-4ac.

Når d er positiv, har andengradspolynomiet 2 rødder (i de reelle tal).
Når d er nul, har andengradspolynomiet 1 rod (i de reelle tal).
Når d er negativ, har andengradspolynomiet 0 rødder (i de reelle tal).
 

Jeg kan godt forstå, at opgaven er lidt forvirrende, fordi den skal løses lidt anderledes end standard andengradsligningsopgaver, men det er ikke så godt, hvis du slet ikke er med på, hvad du kan bruge vinket i #1 til.

På B-niveau burde andengradsligningen og diskriminanter være kendt stof.
Hvis du er helt blank her, vil jeg stærkt råde dig til at læse op på det.
Det er nok ikke sidste gang, du støder på andengradsligninger.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.