Matematik

afstanden mellem to ligninger??

22. september 2011 af senia78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

"Bestem afstanden mellem linjerne med ligningerne y=2x-5 og y=2x+7"

Hvilken formel skal der bruges? Er det afstandsformlen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Ja. Du kan finde ikke finde en afstand mellem to ligninger. Du kan finde afstanden mellem to linjer


Svar #2
22. september 2011 af senia78 (Slettet)

Jamen jeg har jo to ligninger, jeg kan da ikke plogge dem begge ind i dist-formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af SuneChr

Er en ret linje givet ved ligningen        ax + by + c  =  0  og bringes denne på normalform

(ax + by + c) / ( ±√ (a2 + b2) )  =  0     vil afstanden linje til punkt (x0 , y0) være

|ax0 + by0 + c| / √ (a2 + b2)

Bring derfor en af ligningerne på normalform, og find et punkt på den anden linje og indsæt dette.

 

 

 


Skriv et svar til: afstanden mellem to ligninger??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.