Matematik

Eksponensiel funktion formel

22. september 2011 af navn1994 (Slettet)

Hejse SP.

 

Jeg forstår ikke denne formel for eksponensiel funktion: 

 

a = x2-x1 sqrt(y2/y1)

 

Skal man først dividere y2 med y1, så tage kvadratrod, derefter gange med x1 og subrahere med x2?

Hvordan skal den gøres? Sidder med nogle formler for kvadratrod, men har stadig ikke fundet svaret.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Roden er x2-x1

Formlen er

a = (x2-x1)√(y2/y1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Det der er ikke en formel for eksponentiel funktion, det du finder der er a, som kaldes grundtallet.

 

Du skal tage den x2-x1'ne rod af y2/y1. Du skal ikke bruge andre formler, der der en måde du kan bestemme forskriften for en eksponentiel funktion ud fra to punkter, (x1;y1) og (x2;y2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Formlen skrives korrekt

a = (x2-x1)√(y2/y1) = (y2/y1)1/(x2-x1)


Svar #4
22. september 2011 af navn1994 (Slettet)

Hvis man siger 4-(-2) sqrt(10/4)

Hvordan regner man den ud? Skal man tage potens af 6?

Resultatet skal give 1,1650


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

nej, man skal tage den 6. rod til 10/4, altså finde det tal der ganget med sig selv 6 gange giver 10/4.


Skriv et svar til: Eksponensiel funktion formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.