Matematik

Løs udtrykket

22. september 2011 af Negaar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal løse udtrykket .. men ved ikke hvordan

 

((x+1)*(x-1)) / ((x2+2)*(x+3))


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2011 af Walmart (Slettet)

Er udtrykket lig noget?

 

Ellers skal du måske bare gange dine paranteser ud og se om det er noget der går ud med noget.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Hvis du taler om ligningen

((x + 1)·(x - 1)) / ((x+ 2)·(x + 3)) = 0 ,

kan vi anvende nulreglen, hvorved løsningerne er

x = -1   og   x = 1 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis du med "løse udtrykket" mener at reducere udtrykket, så er der ikke så meget mere at gøre. Udtrykket er pænt faktoriseret, og det kan ikke forkortes yderligere.


Skriv et svar til: Løs udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.