Kemi

Opløselighed: omregning af mol/L til mg/L

23. september 2011 af smukkebambi3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opløselighedsproduktet for kobber(I)bromid er Ksp(CuBr) = 1,0 · 10-9

1) a)   Beregn opløseligheden (i mg/L) af CuBr i rent vand

(se bort fra ----, disse skal fungere som mellemrum)

------------CuBr(s) → Cu+(aq) + Br -(aq)

Start: --------------------o-------------o
Ændring----------------s-------------s
ligevægt---------------0+s=s-------0+s=s

 

Ksp= [Cu+][Br -] =  s·s = 1,0 · 10-9
⇒ s2 = 1,0 · 10-9 ⇒ s= 3,2 · 10-5 mol L-1

Spørgsmålet er så, hvordan jeg omregner mol L-1 til mg L-1

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2011 af exutu (Slettet)

Den måde jeg nemmest ser på det er ved at regne i enheder. Hvordan kommer du fra mol/L til g/L (du kan altid regne 10^-3 på tilsidst)? Det går du ved at gange g/mol på altså:

(mol/L)*(g/mol)=g/L

altså du skal bare gange med molarmassen.


Svar #2
23. september 2011 af smukkebambi3 (Slettet)

Og molarmassen for CuBr er: 63,55+79,90 =  143,45 g/mol. Eller hvordan? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af uiouio (Slettet)

er mol/L det samme som mol/L-1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#3

Nej. a-1 = 1/a. Så det du siger er faktisk mol/(1/L) = mol*L. Derimod er mol/L = mol*L-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2011 af uiouio (Slettet)

hvad er så rigtigt at skrive ifm. med overstående opg


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2011 af mathon

M(CuBr) = 143.45 g/mol

 

                     m/V = c·M = (0,000032 mol/L)·(143.45 g/mol) = 0,004536 g/L = 4,536 mg/L


Svar #7
24. september 2011 af smukkebambi3 (Slettet)

Vores professorer ser helst, at vi skriver mol L-1

Hvor gange imellem mol og L er underforstået ;)


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2011 af exutu (Slettet)

I princippet er det fuldstændigt ligemeget men det gør sig pænere hvis man nu har flere ting i -1 som fx    mol s-1cm-2  så derfor skrives det tit på den måde.


Svar #9
24. september 2011 af smukkebambi3 (Slettet)

Præcis ;)


Skriv et svar til: Opløselighed: omregning af mol/L til mg/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.