Matematik

Finde b i en eksponentialfunktion

23. september 2011 af THfreaken (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder med et matematik problem

Jeg skal finde b i en eksponentialfunktion, men lige meget hvad jeg gør, vil min lommeregner ikke samarbejde!

Jeg har alrig regnet med så store tal før nemlig.

Jeg skal som sagt finde b ved b=y1/a^x1 og min a=60.66

så mit regnestykke hedder b=2487/60.66^200  !!!

Så siger min lommeregner overflow... hvad gør jeg forkert?? for jeg følger min bog :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2011 af peter lind

Jeg vil gætte på, at der er noget galt i de foregående beregninger. med de tal du regner med vil du få et så stort resultat, at lommeregneren ikke kan klare det.


Svar #2
23. september 2011 af THfreaken (Slettet)

findes a ikke ved:

x2-x1√y2/y1    ???

og så ser min a sådan ud:

250-200√2229/2487 ??? D:


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2011 af peter lind

Jo; men det giver ikke noget i nærheden af 60. Jeg vil gætte på at du har misforstået formlen se nærmere på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html hvor du også kan få det beregnet.


Svar #4
23. september 2011 af THfreaken (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Finde b i en eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.