Kemi

stamopløsning

24. september 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lille opg: Stamopløsning på 2,9 mM 3-chlorphenol. Hvor mange mg af denne er der i 50 mL af stamopl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af mathon

      

      2,9 mM = 0,0029 mmol/mL

      m = c·M·V = (0,0029 mmol/mL) · (128,56 mg/mmol) · (50 mL) ≈ 18,64 mg

     


Svar #2
24. september 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet)

1000 tak - et ander spg. hvordan redegør man for en metode til fremstillelse af 0,7 mg/L af opløsningen udfra stamopløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2011 af mathon

           128,56 mg1 mmol

            1  ≡ (1/128,56) mmol/mg

            

           0,7 mg/L =  (0,7 mg/L) · 1 = (0,7 mg/L) · ((1/128,56) mmol/mg) = 0,005445 mmol/L

 

           fortyndingsfaktor   0,005445 / 2,9 = 0,001878

dvs
 en fortynding på
                                   1/0,001878 = 532,6 gange

 


Skriv et svar til: stamopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.