Matematik

Hjælp til reduktions stykke!!

24. september 2011 af danielps (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg sidder og bøvler med et stykke, som jeg håber i kan hjælpe mig med. Det er et reduktions stykke, altså et udtryk der skal reduceres.

Jeg kan normalt godt selv finde ud af at reducere, men er virkelig i tvivl med denne. Jeg vil gerne skrive hvad jeg selv har fået den til, men vælger at vente for at folk ikke bare skriver det samme!! :-)

Der er tale om denne: (4xy^2-2xy+2x(y+y^2))/2xy

Påskønne virkelig hvis en eller anden lige ville bruge 2 minutter! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du skriver din egen fremgangsmåde og resultat, kan vi bedre hjælpe dig videre, hvor du går i stå.

Man kan umiddelbart, se, at 2xy er en faktor i hvert led i tælleren.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2011 af Knotz (Slettet)

(4xy^2-2xy+2x(y+y^2))/2xy = (4xy^2-2xy+2xy+2xy^2)/2xy = 6xy^2/2xy = 3y


Svar #3
24. september 2011 af danielps (Slettet)

Tak for hurtigt svar! :-)

 

Jeg er selv menget i tvivl, da jeg syntes der er flere muligheder. dog er jeg ikke nået frem til 3y.. men mere noge ti stil med 3xy^2 eller bare 3^2

4xy^2 - 2xy+2x(y+y ^2) = (4xy*4xy)-2xy+2xy+2xy*2xy = 4xy^ + 2xy^ delt med 2 = 2xy^ + xy^2 = 3 xy^2

Hvad siger i til dette?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2011 af Knotz (Slettet)

4xy^2 - 2xy+2x(y+y ^2) = (4xy*4xy)-2xy+2xy+2xy*2xy her er der et problem! 2x(y+y^2) er ikke (2xy)^2, da det jo kun er y, som er i anden. Altså er det 2x(y+y*y) = 2xy+2xy^2

du skal også huske at dele med 2xy - ikke bare 2.


Svar #5
24. september 2011 af danielps (Slettet)

Super. tusinde tak. så forstår jeg det bedre.

 

tak for hjælpen, og fortsat god weekend :-)


Skriv et svar til: Hjælp til reduktions stykke!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.