Matematik

Bestem f'(x)

25. september 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude...

En funktion f er bestemt ved:

f()x = x+ (16/x),   x>0

a) bestem f'(x), og gør rede for, at funktionen har et minimum.

 

Jeg har regnet fmærke ud, og har sat det lig med 0, og har dermed fået x=-4, og x=4

Har jeg så bevist at der et minimum?


Svar #1
25. september 2011 af 3bt (Slettet)

Men synes igen det er underligt, at man får at vide at x>0 ??? :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af AskTheAfghan

Du har løst, at f '(x) = 0, hvoraf du får 2 løsninger. Men, du skal vælge en af dem, hvor x skal være større end 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af mathon

nej
du skal redegøre for f '(x)'s fortegnsvariation i monotoniintervallerne
og derudfra slutte dig til f(x)'s monotoni


Svar #4
25. september 2011 af 3bt (Slettet)

Mathon:

Kunne du uddybe det? Har ærlig talt ingen ide om hvad det er du mener...


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af mathon

f '(x) = 1 - (4/x)2

for 0<x<4 er f ' (x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for 0x>4 er f ' (x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

        f(x) har derfor minimum for x = 4


Svar #6
25. september 2011 af 3bt (Slettet)

Sry .. forstår det stadigvæk ikke..

Ved at sætte fmærke lig med 0, finder jeg x. Her får jeg muligheden mellem to talværdier 4 el. -4.

Da x er større end 0, udelukker jeg -4... Så langt er jeg.

Undskylder min uvidenhed, men tror ikke at jeg helt at jeg forstår beviset? 0 større end x  og 4 ?


Svar #7
25. september 2011 af 3bt (Slettet)

Burde det ikke være omvendt.

F'(x)>0 aftagende og f'(x)<0 voksende??


Svar #8
25. september 2011 af 3bt (Slettet)

http://frividen.dk/Default.aspx?catid=efe0c749-68f5-4665-9f91-161729a62fb2&tabid=67

Har forstået det nu , ellers tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.