Kemi

Mængdeberegninger.KemiC

25. september 2011 af Zyxodk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mængdeberegninger..
Aluminiumsulfid fremstilles ved opvarmning af en blanding af aluminium og svovl: Al(s) + S(s) -> Al2S3 (s) Hvor meget aluminium og svovl skal man afveje hvis man skal lave 100 g aluminiumsulfid..

Hjælp mig med opgaven skriv gerne formlen ned så jeg ved hvad jeg skriver .. mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af kuerten15

Først, skal du afstemme reaktionsskemaet. Så bliver det en smule nemmere.


Svar #2
25. september 2011 af Zyxodk (Slettet)

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af mathon

 

                                     2 Al (s)   +  3 S (s)    --->    Al2S3 (s)


Svar #4
25. september 2011 af Zyxodk (Slettet)

ja det er allerede blevet gjort..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af kuerten15

Du har:

n(Al2S3)=½n(Al)=1/3*n(S)

MW(Al) = 29,98 g/mol, MW(S) = 32,07 g/mol og MW(Al2S3) = 150,14 g/mol

Så kan du regne masserne af Al og S ud.


Svar #6
25. september 2011 af Zyxodk (Slettet)

er det så m = N * M ?? har nået frem til dette resultat (150.14 g/mol) men det næste skridt til at regne masserne ud ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2011 af mathon

M(Al) = 26,982 g/mol
M(S) = 32,065 g/mol
M(Al2S3) = 150,159 g/mol

                                                             2 Al (s)     +    3 S (s)    --->    Al2S3 (s)
ækvivalente stofmængder i mol:                         2                   3                      1
ækvivalente stofmængder i g:                       53,964          96,195             150,159
aktuelle stofmængder i g:                                  x                   y                    100   
 

omregningsfaktor    k = (100 / 150,159) = 0,665961

            

                     x = k·(53,964 g) ≈ 35,94 g      

                     y = k·(96,195 g) ≈ 64,06 g                                     


Skriv et svar til: Mængdeberegninger.KemiC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.