Matematik

MATEMATIK OPGAVER HJÆÆÆLP !!!

25. september 2011 af sabanabil (Slettet)

Ja her er et par opgaver som jeg sleeeeeeeeeeet ik forstår! Har helt glemt deres regler og formler. Nogen som har tid til at vise mig hvordan de skal laves!

Opg. 81.

a) 2x + 3 = 6x - 4

d) - (6x + 2) = 2(x - 2)

e) ½ (x - 4) + 1/4 (20 - x) = 0


Opg. 82.

b) 2 (3x - 1) = 3( x - 1)

c) 3x + 2 (x - 5) = 15

d) 4 (y - 1) + 3 (y + 2) = 5 (y - 4)

 

Det haster virkelig! Hvis nogen ka' hjælpe med de her opgaver vil det være super!

PS. Jeg spørg om deres udregninger og hvordan man laver dem! PLIIIS HAR BRUG FOR HJÆLP! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

du skal isolere den ukendte i alle udtrykkene. i dem med parates er det nemmest først at gange ind i dem


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af WHiP (Slettet)

Opg 81 a, isolér x på en side.

Opg 81 og 82 b,c,d,d,e. Udregn paranteserne og isoler x og y


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, selvfølgelig haster det. Du bliver nødt til at tage den tid, det nu tager for dig, at repetere de relevante afsnit om at reducere og løse ligninger. Giv så dine egne resultater, så du kan få hjælp, hvor du går i stå.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

2x+3=6x-4

Hvis du lægger 4 til på begge sider får du

4+2x+3=6x-4+4 *

4+2x+3 = 6x

så trækkes 2x fra på begge sider

4+2x-2x+3=6x-2x *

4+3 = 4x

så divideres med 4 på begge sider

7/4 = 4x/4 *

7/4 = x

Undlad at skrive dem med * ud for når du skriver dte ned


Svar #5
25. september 2011 af sabanabil (Slettet)

#3


Jeg kan jo ikke gå igang med dem når jeg slet ik ved hvad jeg skal begynde med eller lave.
Og mine udregninger er helt forkerte har selv facitlisten over opgaverne. Har kun bedt om din hjælp, ikke en kommentar. 


Jer andre Tusind tak !!


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. september 2011 af PeterValberg

#5

Kære, kære sabanabil :-)

Som repræsentant for matematiklærere landet over, så jeg støtter Andersen11's kommentar og vil i den forbindelse gerne gøre opmærksom på, at hans kommentar i #3 faktisk (i længden) er den bedste hjælp (og råd), du har fået i denne tråd.... og det råd, Andersen11 giver dig, kan faktisk bruges i andre fag også :-)

Nyd dine år i gymnasiet og få det bedste ud af dem :-)

Peter Valberg

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: MATEMATIK OPGAVER HJÆÆÆLP !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.