Kemi

Blegevand forsøg

26. september 2011 af jeghaderlektier1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

3) Hvor stor en stofmængde  I2  er ækvivalent med denne stofmængde  S2O32??
Vi kan finde ud af dette ved at se på reaktionen:
         
2 S2O3  2-(aq)    +   I2(aq)   ?   S4O62 2-(aq)   +   2 I2(aq)
Vi ser her at 1 mol I2 ækvivalere 2 mol S2O32? dvs. stofmængden af S2O32? er dob-belt så stor som stofmængden af I2.
Er dette rigtigt?????

Hvor stor en stofmængde  Cl2  svarer dette til? Det kan jeg slet ikke finde ud af? vil høre om det jeg har gjort er rigtigt og hjælp til den sidste :)
på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af mathon

                ...du har jo ikke skrevet stofmængden af S2O32-


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2011 af mathon

i øvrigt

                2 S2O3 2- (aq)    +   I2 (aq)    --->   S4O62- (aq)   +   2 I- (aq)


Svar #3
26. september 2011 af jeghaderlektier1 (Slettet)

Bestem den tilhørende stofmængde  S2O3 ^-2.
Na2S2O3(s)  ->  2 Na+(aq) + S2O3 2-(aq)
Vi ser her at den formelle koncentration af natriumthiosulfat er lig den aktuelle koncentration af thiosulfationer.
Dvs. stofmængden er 0,000595 mol.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2011 af mathon

 

    Hvor stor en stofmængde  I2  er ækvivalent med denne stofmængde  S2O32?

    0,000595 mol S2O3 2- ækvivalerer (1/2)·(0,000595 mol) = 0,000298 mol I2             som du skriver


Svar #5
26. september 2011 af jeghaderlektier1 (Slettet)

Her er opgaven. I opgave 4 skal jeg jo så finde massen af Cl_2 men formlen m=n*M kan jeg vel ikke bruge? tak for dit svar forresten.

Vedhæftet fil:Blegevand.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2011 af mathon

5)

                                      0,000298 mol Iækvivalerer  0,000298 mol Cl2

masen heraf
                                     m(Cl2) = n·M = (0,000298 mol) · 2·(35,453 g mol-1) = 0,02113 g = 21,13 mg


Svar #7
26. september 2011 af jeghaderlektier1 (Slettet)

Hvor får du de 35,452 g/mol fra? Kan det slås op i databogen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2011 af mathon

 

           Ja det kan


Skriv et svar til: Blegevand forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.