Matematik

reducer udtrykkene.. hjæælp!

27. september 2011 af anne534 (Slettet) - Niveau: A-niveau

(4x-3)2-(3x+2)2-7x(x-7)

med udregning please hjælp mig kan ikke finde ud af den!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af rosake27 (Slettet)

(4x-3)2-(3x+2)2-7x(x-7) = (4x)2+ 4x * (-3) + (-3)2 - ((3x)2 + (3x * 2) + (2)2) - 7x2 + 49x

                                        = 16x2 - 12x + 9 - (9x2 + 6x + 4) - 7x2 + 49x

                                        = 16x2 - 12x + 9 - 9x2 - 6x - 4 - 7x2 + 49x

                                       = 31x + 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af mette48 (Slettet)

#1 mangler nogle 2 taller i kvadratligningerne

(a-b)2=a2-2ab+b2   og   (a+b)2=a2+2ab+b2

 

(4x-3)2-(3x+2)2-7x(x-7) = (4x)2+2* 4x * (-3) + (-3)2 - ((3x)2 +2* (3x * 2) + (2)2) - 7x2 + 49x


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af rosake27 (Slettet)

Åh, ja du har ret. Undskyld. Jeg lavede det her, da jeg skulle skynde mig. Jeg ville bare hjælpe, før jeg skulle skynde mig til engelsk.


Svar #4
06. oktober 2011 af anne534 (Slettet)

tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: reducer udtrykkene.. hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.