Matematik

gennemsnits hastighed

27. september 2011 af Ukendt911 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Hvordan finder jeg ud af gennemsnitshastigheden ?

" De skal sejle med MF Smyril Skibet sejler fra Torshavn klokken 07:30 og det er i tvõroyri klokken 09.25"

Beregn skibets gennemsnitshastighed i km/t.

Turen vare 1 time og 55 minutter  turen er 65.7 km lang 

Hvordan finder jeg ud af gennemsnitshastigheden ?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

 

        vmiddel = sejllængde divideret med sejltid

.........

1 tim 55 min = 1,91667 time


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2011 af 123434 (Slettet)

Eller

Et bud.

1 time og 55 minutter=115minutter

65,7:115*60=34,28 km/t

Jeg kan ikke garantere,det er rigtigt.


Skriv et svar til: gennemsnits hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.