Kemi

Afstem

27. september 2011 af shumanoo (Slettet)

Hejsa. 

Jeg har lige et spg som jeg har bikset med i et stykke tid, ville høre om nogen ville se om jeg havde gjort det rigtigt :) 

Opgaven lyder: Du vil fjerne kalken i din elkedel og vælger husholdningseddiken til det. Følgende reaktion forløber :

CaCO3(s)+CH3COOH(l) --> CO2 (g) + H2O (l) + Ca(CH3COO)2

Afstem reaktionsskemaet og beregn hvor mange gram ren edikkesyre du skal bruge, hvis der er 2 gram kalk (CACO3) i din kedel.

Beregn hvor mange mL husholdningseddike du skal bruge til at opløse de 2 gram:

Svar 

Afstem : CaCO+ 2CH3COOH ---> CO2 + H2O + CA(CH3COO)2

 

<p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:10.0pt;font-family: Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language:EN-US">2 gram kalk :<span lang="EN-US" style="font-family:Arial;mso-bidi-font-family: Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language:EN-US"></o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">Caco3</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">M = 100,9</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">M = 2 g</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">N = 0,0199</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">2CH3COOH</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">M = 60,052</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">M = 0,599 g</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US">N = 0,00991 <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt;mso-bidi-font-size: 10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial;color:#1A1A1A;mso-ansi-language: EN-US"></o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:20.0pt; mso-bidi-font-size:8.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial; color:#1A1A1A;mso-ansi-language:EN-US">Er det korrekt lavet? </o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none"> <span lang="EN-US" style="font-size:24.0pt; mso-bidi-font-size:8.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family:Arial; color:#1A1A1A;mso-ansi-language:EN-US"> </o:p>

 </o:p>


Skriv et svar til: Afstem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.