Matematik

Logaritme

27. september 2011 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle, er lige gået i stå i min aflevering har 2 opgaver som jeg har prøvet men kan ikke komme ud af det.

Opgave 1

En jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. Afkølingen kan beskrives ved funktionen:

a(t) = 20+880 * 0,95t,        t ≥ 0

hvor afkælingen påbegyndes til t = 0, og a(t) er klodsens temperatur, målt i grader, til tiden t.

a) Hvilken temperatur blev jernklodsen opvarmet til?

b) Til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200o?

c) Hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?

d) Hvilken temperatur nærmere klodsen sig, når tiden går?

Får jernklodsen (teoretisk) nogensinde en temperatur på 20o?

 

Opgave 2

En beton virker lydisolerende, og lydisolationen f(x) som funktion af væggens tykkelse x beskrives ved

f(x) = 27,5 log x + 17,3,        5< x <35

hvor f(x) måles i dB, og x i cm.

- Beregn lydisolationen når væggens tykkelse er 15 cm?

- Hvilken tykkelse har en væg, når lyd.... er 52 dB?

- En betonvæg har tykkelse x, mens en anden betonvæg er dobbelt så tyk. Bestem forskellen i de to vægges lydiso....?

 

Håber noget ville hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den 1. opgave blev også diskuteret i går i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1075990


Svar #2
27. september 2011 af Fener1907 (Slettet)

Fattet intet af den tråd du gav mig :s


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.